Bănci și Asigurări

Euroins a subscris prime brute de 59 de milioane de euro la nouă luni

Autor: Ciprian Botea

10.11.2010, 23:37 35

Euroins, companie de asigurări deţinută de bulgarii de laEurohold, a subscris în primele nouă luni prime brute de 247 demilioane de lei (circa 59de milioane de euro), în creştere cu 13%faţă de perioada similară a anului trecut.

Cea mai semnificativă creştere a fost înregistrată pe segmentulasigurărilor de locuinţe şi bunuri, unde primele brute s-au dublat,până la 4,7 milioane de lei, dar reprezintă în continuare mai puţinde 2% din poliţele încheiate. Primele subscrise pe segmentulasigurărilor auto au atins 240 de milioane de lei în intervalulianuarie-septembrie, în creştere cu 14% faţă de anul trecut.Euroins încearcă în prezent să-şi diversifice portofoliul deasigurări, după ce anul trecut a ajuns să înregistreze pierderipentru că a mizat puternic pe vânzarea de poliţe de răspunderecivilă auto. Totodată, asigurătorul a plătit în primele treitrimestre despăgubiri de 142 de milioane de lei, în creştere cu24,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO