Bănci și Asigurări

Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei: România este în topul priorităţilor pentru comunitatea bancară din Austria

Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Naţionale a...

Autor: Claudia Medrega

20.05.2016, 17:51 947

Băncile austriece au cea mai mare expunere în Europa Centrală şi de Est, iar România  este în topul priorităţilor pentru comunitatea bancară din Austria, a declarat România, a declarat astăzi la Bucureşti Ewald Nowotny, guvernatorul Bancii Naţionale a Austriei.

Băncile cu capital austriac au o expunere de 23% în Europa Centrală şi de Est, fiind urmată de Italia, cu 18%, a amintit Nowotny într-o prezentare susţinută la BNR.

El a arătat că Europa Centrală şi de Est este cea mai dinamică regiune a Europei şi a amintit de creşterea  economică record înregistrată în România anul trecut.

Ewald Nowotny, care este şi membru al consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a adus în discuţie faptul că în regiune există atât oportunităţi, cât şi riscuri, mai ales de natură legislativă. Iar
la nivel internaţional există o dezbatere cu privire la riscurile politice şi cele privind sistemele legislative. „Este foarte important ca investitorii să fie siguri că regulile statului de drept sunt respectate  în ţara în care activeaz”.
Expansiunea creditării este direct influenţată de incertitudine, iar siguranţa juridică este un element de stabilitate, a mai spus guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei." Orice credit este un pariu legat de viitor şi atunci trebuie diminuate riscurile".
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO