Bănci și Asigurări

Eximbank a trecut la sistem dualist înaintea CEC Bank

Eximbank a trecut la sistem dualist înaintea CEC Bank

Autor: Liviu Popescu

13.08.2015, 00:00 1200
Eximbank, banca de stat dedicată finanţării exportatorilor, a trecut la sistem dualist de conducere, cu Vasile Secăreş în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al băncii şi Traian Halalai în funcţia de director general, înaintea CEC Bank, singurul jucător de top rămas în portofoliul statului. În luna mai din acest an, Ministerul Finanţelor a nominalizat noua conducere a CEC, care îşi va prelua mandatul după ce persoanele nominalizate vor obţine aprobarea de la BNR, măsură care se lasă însă aşteptată. Până atunci, actualei conduceri i-a fost prelungit mandatul.
 
Finanţele l-au nominalizat pe Enache Jiru, 49 de ani, în prezent secretar de stat în Ministerul Finanţelor, pentru funcţia de preşedinte şi director general al băncii. Eximbank are o cotă de piaţă de 1,1% şi se afla la finele anului trecut pe locul 19 în sistemul bancar. Banca este specializată pe finanţarea şi garantarea firmelor care desfăşoară activităţi de export. Spre comparaţie, CEC Bank are o cotă de piaţă de 7,7%. Eximbank a raportat pentru anul trecut un profit de 47 mil. lei şi a acordat credite noi de aproape un miliard de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO