Bănci și Asigurări

EximBank are de recuperat aproximativ 250 de milioane de lei din insolvenţa Romcab. Cine sunt ceilalţi creditori

EximBank are de recuperat aproximativ 250 de milioane de...

Autor: Cristina Bellu

01.05.2017, 00:04 533

Un număr de 28 de instituţii financiare au de recuperat peste 480 mil. lei în urma insolvenţei Romcab Târgu-Mureş, unul dintre cei mai mari producători de cabluri din România, arată datele din tabelul preliminar al creditorilor publicat în 27 mai în buletinul procedurilor de insolvenţă.

Producătorul de cabluri Romcab Târgu-Mureş a intrat în insolvenţă pe data de 20 februarie, în urma unei hotărâri aprobate de Tribunalul Mureş. Datele publicate în tabelul creditorilor arată că EximBank este cel mai mare creditor şi are de recuperat 246,15 mil. lei, din care instituţia bancară are de recuperat un total de 211,5 mil. lei, restul de 34,6 mil. lei fiind de recuperat de către compania de Asigurări Reasigurări Exim România.

În tabelul preliminar al creditorilor se mai arată că Banca Transilvania are de recuperat 72,7 mil. lei, Piraeus Bank are de recuperat 30,6 mil. lei, UniCredit Leasing solicită 18,5 mil. lei, Banca Comercială Feroviara are de recuperat aproximativ 9,13 mil. lei, iar Banca Comercială Română în jur de 8,54 mil. lei.

Printre instituţiile financiare prezente în tabelul creditorilor se mai află Intesa Sao Paolo Bank România, BCR Leasing, CEC Bank, Impuls Leasing România, Transilvania Leasing.

Creanţele salariale totale ale companiei se ridică la 3,9 mil. lei, iar creanţele bugetare sunt de 4,3 mil. lei.

„Debitorul, creditorii şi orice altă parte interesată vor putea să formuleze contestaţii faţă de tabelul de creanţe, cu privire la creanţele şi drepturile trecute sau, după caz, netrecute de administratorul judiciar, respectiv lichidatorul judiciar în tabel“, se specifică în buletinul procedurilor de insolvenţă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO