Bănci și Asigurări

EY: Companiile locale de asigurări au început să investească în tehnologie şi programe de eficientizare financiară

EY: Companiile locale de asigurări au început să...

Autor: Anelis Baciu

06.03.2017, 00:06 195
Companiile locale de asigurări sunt tot mai preocupate de eficientizarea operaţiunilor şi reducerea costurilor, iar în acest sens unii jucători din piaţă au început deja să investească atât în programe de eficientizare financiară, cât şi în tehnologie, spun specialiştii firmei locale de consultanţă şi audit EY.

„Creşterea organică sau prin achiziţii şi parteneriate strategice sunt printre  principalele preocupări ale conducerii companiilor. În acest context, anumiţi asigurători au început deja să investească atât în programe de eficientizare a funcţiei financiare, cât şi în tehnologie. Aceasta le va permite nu doar conformarea cu noile standarde contabile şi cadrele multiple de raportare, ci şi facilitarea unui proces de decizie rapid şi fundamentat“, explică Alina Dimitriu, director executiv în cadrul EY România. Specialiştii EY nu fac însă nicio referire la bugetele pe care companiile de asigurări din România sunt dispuse să le aloce pentru eficientizarea businessurilor.

Interesul pentru tehnologizare şi efi­cientizare al asigurătorilor locali este în linie cu tendinţele la nivel global în această industrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO