EY: Companiile locale de asigurări au început să investească în tehnologie şi programe de eficientizare financiară

6 mar 2017 Autor: Anelis Baciu

Companiile locale de asigurări sunt tot mai preocupate de eficientizarea operaţiunilor şi reducerea costurilor, iar în acest sens unii jucători din piaţă au început deja să investească atât în programe de eficientizare financiară, cât şi în tehnologie, spun specialiştii firmei locale de consultanţă şi audit EY.

„Creşterea organică sau prin achiziţii şi parteneriate strategice sunt printre  principalele preocupări ale conducerii companiilor. În acest context, anumiţi asigurători au început deja să investească atât în programe de eficientizare a funcţiei financiare, cât şi în tehnologie. Aceasta le va permite nu doar conformarea cu noile standarde contabile şi cadrele multiple de raportare, ci şi facilitarea unui proces de decizie rapid şi fundamentat“, explică Alina Dimitriu, director executiv în cadrul EY România. Specialiştii EY nu fac însă nicio referire la bugetele pe care companiile de asigurări din România sunt dispuse să le aloce pentru eficientizarea businessurilor.

Interesul pentru tehnologizare şi efi­cientizare al asigurătorilor locali este în linie cu tendinţele la nivel global în această industrie.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.03.2017

 
Cuvinte cheie:
asigurari
, companii
, financiar
, incepere
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide