Bănci și Asigurări

Fabrica de carduri din Bucureşti a grecilor de la Lycos va angaja încă 50 de oameni

Fabrica de carduri din Bucureşti a grecilor de la Lycos...

Autor: Andreea Anghel

10.04.2013, 11:52 2922

Grupul elen Lykos, care a investit peste 25 milioane de euro în construcţia în România a unei fabrici de carduri cu cip marca Austria Card, a angajat până în prezent 50 de oameni şi are în plan să recruteze alţi 50 până la finele anului, au declarat într-o conferinţă de presă reprezentanţii companiei.

Fabrica are 15.000 de metri pătraţi, iar printre primii clienţi se numără Raiffeisen, BCR şi Piraeus, a declarat Jochen Hense, CEO al Austria Card. Fabrica din România va produce şi pentru pieţele din Bulgaria, Austria, Slovenia, Rusia şi Turcia, a adăugat el.

Fabrica, situată în sectorul 1 din Capitală, este certificată MasterCard şi Visa, fiind prima unitate de acest tip deschisă în România.

Furnizorul de carduri Austria Card a fost preluat în proporţie de 85% în anul 2007 de către compania elenă Inform Lykos de la Banca Naţională a Austriei. Ulterior, în 2011, firma elenă a dobândit controlul integral asupra Austria Card.

În România compania este prezentă prin Inform Lykos Bucureşti, cu activităţi în sectorul de tipografie şi servicii IT, management de date şi informaţii cu caracter confidenţial. În luna martie, conducerea firmei a fost preluată de către Ana Maria Gergely.

Austria Card produce peste 75 milioane de carduri pe an, având circa 350 de angajaţi. Compania are unităţi de producţie şi personalizare carduri în Viena şi furnizează carduri inteligente la nivel global, exportând peste 60% din cardurile produse către bănci din Europa Centrală şi de Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO