Bănci și Asigurări

Fiecare client BCR Locuinte a economisit in medie 388 de euro

18.03.2010, 23:04 45

In 18 luni de activitate, BCR Banca pentru Locuinte, subsidiaragrupului BCR specializata in economisirea si creditarea pentrudomeniul locativ, a reusit sa atraga economii de 52 mil. euro de laclienti, dintre care 45 mil. euro in 2009.

Raportat la un numar total de contracte active de 134.000 lafinalul anului trecut, incheiate in proportie de 95% in unitatileBCR, inseamna ca valoarea economisita intr-un contract a fost, inmedie, de 388 de euro.

Valoarea resurselor atrase de BCR Locuinte este comparabila cusoldul total al depozitelor unei banci comerciale de talie mica depe piata.

"In 2009, au fost doua elemente care au actionat diferit. Pe deo parte, criza a determinat o inclinatie spre economisire, indefavoarea consumului, iar pe de alta parte, veniturile disponibileale populatiei au scazut, adica poate multi vor, dar nu au ce saeconomiseasca. Tendinta de economisire insa a fost mai puternica",a declarat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Locuinte, recrutatin toamna anului trecut de la singurul competitor pe aceasta piata,Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

BCR Locuinte a incheiat anul trecut cu o pierdere de 7,2 mil.lei (1,7 mil. euro) la jumatate fata de cea bugetata initial, dupace 2008 a fost incheiat cu o pierdere de 11,6 mil. lei (3,15 mil.euro), acumulata in primele sase luni de la demarareaoperatiunilor.

"Prima data am spus ca vom intra pe profit in 2012, dar dacaritmul de crestere se mentine, estimam ca vom intra pe profit inurmatoarele 12 luni, adica la inceputul anului 2011", spuneCiobanu. Astfel ca inca se discuta daca actionarii ar trebui sa maiaduca bani la capitalul bancii pentru locuinte, dupa ce in urma cuun an a fost facuta o majorare de capital de la 45 mil. lei la 70mil. lei. BCR Locuinte este detinuta de grupul BCR in proportie de80% si de Bausparkasse der Österreichischen SparkassenAktiengesellschaft, divizia specializata pe segmentul deeconomisire-creditare pentru domeniul locativ a grupului Erste.

Activele BCR Banca pentru Locuinte au ajuns la 254 mil. lei (60mil. euro) la finalul anului trecut, in crestere de la aproape 64mil. lei (16 mil. euro) cat erau cu 12 luni in urma.

Produsele de economisire-creditare se vand in cele 664 deunitati ale BCR si prin cei aproximativ 1.000 de agenticolaboratori cooptati in principal in semestrul doi al anuluitrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO