Bănci și Asigurări

Finalizarea fuziunii dintre Patria Bank şi Banca Carpatica, anticipată pentru 1 februarie, se amână. Tribunalul Municipiului Bucureşti a dat răspuns nefavorabil cererii băncilor de aprobare a fuziunii

Finalizarea fuziunii dintre Patria Bank şi Banca...

Autor: Claudia Medrega

18.01.2017, 16:59 1005

Finalizarea fuziunii Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank (fosta Nextebank), care era programată pentru 1 februarie, intră în prelungiri, procesul fiind amânat în condiţiile în care Tribunalul Municipiului Bucureşti a dat răspuns nefavorabil.

Procesul de fuziune, care a primit aprobarea prealabilă a Băncii Naţionale la sfârşitul lunii noiembrie 2016, implică mai multe planuri, respectiv comercial, operaţional, planul juridic şi planul de reglementare. Iar obţinerea aprobării fuziunii de la Tribunalul Municipiului Bucureşti este ultima etapă de îndeplinit.

 „Am fost informaţi că în cadrul acestei ultime proceduri, tribunalul a dat în data de 17 ianuarie 2017 un răspuns nefavorabil cererii băncilor de aprobare a fuziunii. Deşi suntem surprinşi de această decizie, considerând ca am depus toate eforturile (intern şi primind sprijin şi expertiză externă) pentru realizarea documentaţiei conform legii, suntem încrezători că în momentul în care vom cunoaşte motivele acestei hotărâri, vom identifica în cel mai scurt timp soluţiile potrivite pentru a finaliza această etapă formală a procesului de fuziune şi vom realiza fuziunea conform voinţei acţionariatului celor două bănci. Anticipăm că această hotărâre neaşteptată va determina o amânare de scurtă durată a termenului de finalizare a fuziunii, pentru o dată ulterioară datei anticipate de 1 februarie 2017”, au transmis reprezentanţii celor două bănci.

Noua bancă rezultată în urma fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank ar urma să aibă o cotă de piaţă de circa 1,2%, urmând să urce la jumătatea topului băncilor care operează pe piaţa românească.

“În ultimele şase luni, cele două bănci au facut eforturi semnificative pentru pregătirea acestei fuziuni. Dorim să confirmăm clienţilor ambelor bănci, că această amânare intervenită în procesul de realizare a fuziunii nu va afecta operaţiunile celor două bănci în perioada imediat următoare şi că ne vom desfăşura activitatea în condiţii normale, de soliditate, a declarat Bogdan Merfea, CEO al Patria Bank şi membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Carpatica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO