Bănci și Asigurări

Finanţele au împrumutat 400 milioane de lei pe un an la un randament în scădere

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Liviu Popescu

19.05.2015, 00:00 221

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 400 de milioane de lei (echivalentul a 90 mil. euro) printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount cu scadenţa în mai anul viitor, la un nivel mediu ponderat al randamentului de 1,39% pe an.

Randamentul este în scădere faţă de nivelul de la finele lunii martie, când a avut loc precedenta licitaţie cu astfel de titluri. La licitaţia anterioară cu certificate de trezorerie cu discount pe scadenţa de un an, statul s-a împrumutat la un randament de 1,62% pe an. La licitaţia de ieri, băncile au plasat oferte de 1,2 miliarde lei, însă în final statul a împrumutat doar suma planificată.

În aprilie, statul a împrumutat 2,5 miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni şi certificate de trezorerie. De la începutul acestui an, Finanţele au împrumutat aproximativ 14 miliarde de lei prin vânzarea de obligaţiuni şi certificate de trezorerie. Pentru această lună, statul şi-a propus să împrumute 2,2 miliarde de lei, cea mai mică sumă planificată pentru acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO