Bănci și Asigurări

Finanţele au împrumutat 500 de milioane de lei pe cinci ani la un randament în creştere

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Liviu Popescu

11.09.2015, 00:00 125

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 500 milioane de lei (echivalentul a 113 mil. euro) de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu discount cu scadenţa în aprilie 2020, la un nivel al randamentului de 2,6% pe an, în creştere faţă de licitaţia precedentă cu astfel de titluri de stat. La precedenta licitaţie cu astfel de titluri de stat din martie, pe scadenţă asemănătoare, Finanţele s-au împrumutat la un cost de 2,35% pe an.

Băncile au depus la licitaţia de ieri oferte de 1,3 mld. lei, dar statul a împrumutat doar suma planificată. Nivelul randamentului a fost în linie cu aşteptările analiştilor de la ING.

„Aşteptările se bazează pe faptul că licitaţiile recente pentru această maturitate au beneficiat de o cerere solidă, posibil din partea unui singur jucător.” Pentru această lună Finanţele şi-au programat împrumuturi de 3,8 mld. lei din care 3,5 mld. lei prin opt licitaţii, iar restul prin alocări suplimentare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO