Bănci și Asigurări

Finanţele au împrumutat 700 mil. lei prin titluri la un an, la un randament de 3,5%

Finanţele au împrumutat 700 mil. lei prin titluri la un...

Autor: Monica Juganaru

07.10.2013, 20:43 109

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 700 milioane lei prin certificate de trezorerie cu scadenţa la un an, sumă egală cu valoarea indicativă anunţată, la un randament mediu de 3,52%, în scădere faţă de cel acceptat la licitaţia de la jumătatea lunii septembrie, de 3,88%. Investitorii au realizat subscrieri în valoare de 2,87 miliarde lei. Cea mai recentă licitaţe pentru certificate cu scadenţa la un an a fost organizată la jumătatea lunii septembrie, când Trezoreria a vândut titluri în valoare de un miliard de lei, la un randament de 3,88%.

Următoarele operaţiuni din luna octombrie sunt planificate joi, pentru obligaţiuni în lei pe trei ani, prin care Finanţele vor să atragă un miliard de lei, şi pentru titluri în euro cu aceeaşi scadenţă, cu o valoare indicativă de 150 milioane euro. Ministerul Finanţelor a programat pentru luna octombrie opt emisiuni de titluri de stat în valoare cumulată de 4,75 miliarde lei şi, respectiv, de 150 milioane euro, în condiţiile în care în această lună ajung la scadenţă titluri de 6,1 miliarde lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO