Bănci și Asigurări

Firmele de leasing vând de trei ani mai multe maşini decât recuperează, dar restanţele o iau din nou în sus

Felix Daniliuc, preşedintele ALB

Lucrurile se îmbunătăţesc pe reposesie. Valul mare al bunurilor reposedate a trecut. Toţi jucătorii din piaţă spun asta. Nici presiunea pe revânzarea activelor recuperate nu mai este atât de mare.

Felix Daniliuc, preşedintele ALB Lucrurile se îmbunătăţesc pe reposesie. Valul mare al bunurilor reposedate a trecut. Toţi jucătorii din piaţă spun asta. Nici presiunea pe revânzarea activelor recuperate nu mai este atât de mare.

Autor: Ciprian Botea

22.09.2014, 21:00 449

Companiile de leasing financiar au recuperat în primul semestru circa 1.000 de maşini şi 270 de echipamente de la clienţii care nu şi-au mai achitat ratele lunare şi au vândut în total aproape 1.800 de bunuri din stocul de active reposedate, arată datele  Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB.

Numărul activelor recuperate a scăzut cu 42% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu un impact mai pronunţat pe segmentul auto. Numărul autovehiculelor reposedate aproape s-a înjumătăţit în primul semestru. Vârful fusese atins în primul semestru din 2011, cu peste 4.000 de active reposedate.

„Lucrurile se îmbunătăţesc pe reposesie. Valul mare al bunurilor reposedate a trecut. Toţi jucătorii din piaţă spun asta. Nici presiunea pe revânzarea activelor recuperate nu mai este atât de mare“, afirmă Felix Daniliuc, preşedintele ALB şi director general al Raiffeisen Leasing.

Criza de după 2008 s-a reflectat puternic în rezultatele companiilor de leasing, printr-o scădere dramatică de 70-80% a volumului finanţărilor şi prin creşterea volumului de finanţări neperformante. Firmele de leasing s-au trezit în primii ani ai crizei cu mii de bunuri reposedate pe care nu aveau cui să le vândă, dar în ultima perioadă situaţia s-a ameliorat vizibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO