Bănci și Asigurări

Fitch dă rating BB+ pentru Garanti Bank

Autor: Adrian Voicu

03.12.2011, 09:21 668

Agenţia de evaluare financiară Fitch Rating a desemnat băncii româneşti Garanti Bank ratig "BB+" pentru datoriile pe termen lung şi rating de viabilitate "b", informează Reuters.

Ratingul acordat reflectă susţinerea la care se poate aştepta banca din România de a primi ajutor financiar din partea acţionarului majoritar, banca turcă Turkiye Garanti Bankasi.

În acelaşi timp, agenţia de rating a luat în considerare importanţa pe care banca turcă o acordă băncii româneşti, aşteptându-se ca banca din România să opereze cu o independenţă operaţională semnificativă faţă de Garanti Turcia.

Ratingul de viabilitate reflectă dimensiunile mici ale băncii, rezultatele limitate, dependenţa financiară faţă de banca-mamă şi portofoliul concentrat pe segmentul corporate.

Datoria pe termen lung are o perspectivă stabilă, la fel ca perspectiva pentru banca turcă. Acesta este primul rating pe care îl primeşte Garanti Bank de când funcţionează ca instituţie de credit autorizată de către Banca Naţională a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO