Bănci și Asigurări

Flavia Popa, BRD: Legea dării în plată încalcă prevederile Constituţiei. ”Nici europenii nu înţeleg cum principiile de drept pot fi răstălmăcite într-o clipă". VIDEO

05.05.2016, 18:53 4601

În funcţie de reglementare şi de toate constrângerile legislative, vom vedea în ce măsură mai are sens pentru bancă să se focuseze pe zona de credite imobiliare. Vom trata subiectul cu o prudenţă care vine din reglementări. Există directive europene, băncile trebuie să îşi organizeze activitatea conform regulilor şi practicilor sănătoase. Vom găsi metode să încercăm să rămânem în acelaşi trend şi să ajutăm debitorii, a declarat Flavia Popa, secretar general al BRD – Societe Generale în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

BRD, locul trei în sistem, a de­venit de la 1 mai prima bancă de pe podium care a decis să majoreze avansul pentru cre­ditele în lei cu ipotecă de la 15% la 35% pen­tru împrumuturile a căror valoare este mai mi­că decât echivalentul în lei a 250.000 de eu­ro.

”Creditul imobiliar este o necesitate în România. Câtă vreme există nevoie, va trebui să existe şi ofertă.  Am mărit avansul pentru că am făcut anumite calcule şi studii de impact, iar rolul băncilor e să măsoare riscul de neplată. Am considerat că în felul ăsta, procentul asigură un raport echilibrat şi ne protejează în viitor şi pe noi şi pe debitorii noştri”,  a mai spus Flavia Popa.
 
”Suntem obligaţi să mărim avansul, există provizioane care trebuie constituite, sunt nişte realităţi pe care trebuie să le respectăm. Nu există altă cale decât să măreşti avansul”, a adăugat ea. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO