Bănci și Asigurări

​Florin Georgescu, BNR: Transformările digitale pot reduce costurile unei bănci cu 20-25%

​Florin Georgescu, BNR: Transformările digitale pot...

Autor: Liviu Popescu

06.04.2016, 10:38 405

Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, consideră că transformările digitale pot creşte cu până la 30% veniturile unei bănci tradiţionale, în timp ce costurile s-ar putea reduce cu 20-25% folosind acest proces.

„În următorii ani, peste două treimi din clienţii băncilor din Europa vor fi adaptaţi la mediul online. Băncile care s-au conectat direct la baza de date a ANAF au simplificat procedura pentru acordarea creditelor. Băncile, prin accesul la digitalizare, câştigă flexibilitate. Digitalizare reprezintă însă o mare provocare pentru bănci. Transformare lentă a proceselor, cele interne, bazele de date, noile compenţe digitale care includ pregătirea continuuă a angajaţilor. Mai există şi teama de riscurile asociate digitalizării, cum ar fi vulnerabilitatea scăzută privind securitatea datelor (cum ar fi Panama leaks)”, a spus Georgescu astăzi la o conferinţa pe tema Digitalizării în domeniul bancar, susţinută la sediul Institutului Banca Român.

Alte declaraţii făcute de prim-viceguvernatorul BNR:

@Multe instituţii de credit la nivel mondial se confruntă cu provocări la adresa profitabiltiăţii. Ele trebuie să-şi ajusteze modelul de afaceri la actualul model economic caracterizat prin dobânzi scăzute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO