Bănci și Asigurări

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR: Transformările digitale pot creşte cu 30% veniturile unei bănci şi pot diminua costurile cu 25%. Digitalizarea este o provocare pentru bănci

Florin Georgescu

Florin Georgescu

Autor: Liviu Popescu

07.04.2016, 00:08 632

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, consideră că implementarea digitalizării în cadrul unei bănci, poate aduce venituri cu 30% mai mari, în timp ce costurile de funcţionare ale acesteia s-ar putea diminua cu 20-25%.

Însă Georgescu atrage atenţia că procesul de digitalizare, care câştigă tot mai mult teren în România în de­tri­mentul modelului clasic (majo­rarea reţelei teritoriale a băn­cilor - n. red.) reprezintă şi o mare provocare pentru bănci.

„Digitalizarea reprezintă însă o mare provocare pentru bănci. Transformarea relativ lentă a proceselor, trecerea lentă de la procedurile vechi la cele noi, bazele de date, noile componente digitale care includ pregătirea continuă a angajaţilor, sunt doar câteva din aceste provocări. Mai există şi teama de riscurile asociate procesului de di­gi­talizare, cum ar fi vulnerabilitatea scă­zută privind secu­ritatea datelor, cum ar fi scur­ge­rea de informaţii din Panama“, a afir­mat Georgescu ieri la o conferinţă organizată la sediul Institutului Bancar Român cu tema „Noua eră în banking - revoluţia digitală“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO