Bănci și Asigurări

Florin Şandor, vicepreşedinte Intesa Sanpaolo: Primul profit, în 2016, după şase ani de pierderi. „Rămânem în România“

Florin Şandor, vicepreşedinte Intesa Sanpaolo: Primul...

Autor: Mihaela Pascari

24.04.2017, 00:07 1015

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara locală a grupului italian cu acelaşi nume, s-a concentrat de anul trecut pe zona de corporate şi IMM, iar Florin Şandor, vicepreşedintele băncii, spune că businessul este în creştere şi că banca îşi va continua activitatea în România.

„Am restructurat businessul anul trecut, în sensul că am eliminat elementele neperformante. Am început creş­terea şi avem rezultate bune, în special pe clienţii români. Pe partea de corporate am crescut cu 20% anul trecut. Vom rămâne în România“, a precizat Florin Şandor, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Grupul italian Intesa Bank a intrat pe piaţa locală în anul 2003, iar în 2016 a avut un rezultat net de 3 mil. euro, re­ve­nind pe profit, după ce din 2007 până în 2015 banca a înregistrat pierderi.

„A fost o abordare mai diferită, am vrut să fim o ban­că universală în România, să atingem toate sectoarele şi să creştem organic, dar nu am reuşit nici pe retail, nici pe partea de corporate“.

Intesa a decis anul trecut să schimbe strategia de piaţă din România şi să mizeze mai mult pe segmentul cor­po­rate, în timp ce pe retail a hotărât să aibă o prezenţă discretă.

La momentul de faţă banca are peste 30 de sucursale în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO