Bănci și Asigurări

Fondul american J.C. Flowers se pregăteşte să preia Carpatica şi Piraeus Bank şi să formeze o bancă de top 10

Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR

Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR

Autor: Claudia Medrega

23.11.2015, 00:07 6152
Fondul american J.C. Flowers este pe cale să formeze o bancă de top 10, după ce va prelua Banca Carpatica şi Piraeus Bank .Totul depinde de negocierile actuale pentru a se încheia şi deal-ul cu Piraeus Bank; dacă pică deal-ul cu Piraeus, pică şi Carpatica.Tranzacţia privind vânzarea Băncii Carpatica şi Piraeus Bank va fi anunţată, probabil, în această săptămână.
 
Fondul american J.C. Flowers, unul dintre jucătorii importanţi de pe Wall Street, înfiinţat de un executiv de la Goldman Sachs, urmează să preia şi Banca Carpatica şi Piraeus Bank şi să formeze o bancă care poate să intre în top 10.
 
Piraeus era la sfârşitul anului trecut pe locul 11 în topul sistemului bancar, cu o cotă de piaţă de 2,5%, în  timp ce Carpatica ocupa poziţia 20, cu 0,9%. Cu o cotă de piaţă cumulată de 3,4%, noua entitate s-ar plasa pe locul nouă în topul băncilor. Dacă luăm însă în considerare datele din primele nouă luni din 2015, cota de piaţă a băncii nou formate ar fi în jur de 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO