Bănci și Asigurări

Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii ajunge la venituri de peste 50 mil. lei în acest an

Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii ajunge la...

Autor: Anelis Baciu

24.08.2015, 00:00 189
Sumele vărsate de asigurătorii care vând poliţe auto obligatorii (RCA) la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS) ar putea cumula peste 50 milioane de lei (11 mil. euro) în acest an, ca efect al majorării contribuţiei de la 1% la 2% din primele încasate din poliţele auto obligatorii (RCA) şi al creşterii vânzărilor de astfel de poliţe. Creşterea contribuţiei a fost aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în luna aprilie a acestui an, însă se va aplica pentru contractele RCA încheiate de la 1 ianurie 2015. FPVS a raportat anul trecut venituri din vărsămintele membrilor, principala sursă de încasări a instituţiei, de 25 milioane de lei, însă veniturile totale au fost cu 5 milioane de lei mai mari.
 
FPVS a înregistrat venituri în creştere cu 20% anul trecut faţă de în urmă cu un an, potrivit ASF. Pe de altă parte, Fondul a plătit victimelor accidentelor de circulaţie cu autori necunoscuţi sau provocate de autovehicule neasigurate prin poliţe RCA despăgubiri de 30 de milioane de lei. FPVS este o asociaţie a asigurătorilor locali care despăgubeşte victimele accidentelor de circulaţie cu autori necunoscuţi sau provocate de autovehicule neasigurate prin poliţe auto obligatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO