Bănci și Asigurări

Fondurile FDI şi FII ale Băncii Transilvania, Hanga Mărioara, dar şi banca de la Cluj au vândut săptâmâna trecută acţiuni la Boromir Prod de 8,8 mil. lei. Boromir a crescut cu 13,64% săptămâna trecută

Fondurile FDI şi FII ale Băncii Transilvania, Hanga...

Autor: Liviu Popescu

05.09.2016, 10:58 621

Fondul Deschis de Investiţii (FDI) şi Fondul Închis de Investiţii (FII) ale Băncii Transilvania, persoana iniţiată Hanga Mărioara, BT Asset Management dar şi banca de la Cluj au vândut săptămâna trecută un pachet de 29,3 milioane de acţiuni la producătorul de panificaţie Boromir Buzău la un preţ de 0,3 lei/titlu. Pentru întreg pachetul vândut, clujenii au încasat aproximativ 8,8 mil. lei.

Toate tranzacţiile au fost realizate pe 2 septembrie, adică în ultima şedinţă din săptămână şi au fost intermediate de BT Capital Partners.

Pe parcursul săptămânii trecute, Boromir (SPCU) a fost al doilea cel mai tranzacţionat titlu de la BVB după Romgaz, cu tranzacţii în valoare de 14,9 mil. lei. Acţiunile companiei din Buzău s-au apreciat pe parcursul săptămânii trecute cu 13,64%. De asemenea, Boromir IND a cumpărat de la Boromir Prod 48,9 mil. acţiuni la 0,3 lei/titlu, adică o tranzacţie de 14,7 mil. lei.

Boromir Buzău (SPCU), cu 69,9 mil. lei capitalizare este deţinută în proporţie de 68,6% de Boromir IND Râmicu Vâlcea, în timp ce alţi acţionari au 31,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO