Bănci și Asigurări

Francezii de la Groupama au renunţat la jumătate din RCA şi au făcut profit de 9 mil. lei

Francezii de la Groupama au renunţat la jumătate din...

Autor: Anelis Baciu

21.08.2014, 00:05 504
Groupama, subsidiara locală a asigurătorului francez cu acelaşi nume, a obţinut un profit de 8,8 milioane de lei (2 mil. euro) în primul semestru faţă de o pierdere de 19 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii drastice a portofoliului de asigurări auto obligatorii (RCA). Subscrierile au scăzut însă cu 11%, la 324 mil. lei
 
„Scăderea subscrierilor a fost cauzată aproape exclusiv de reducerea voluntară şi temporară pe segmentul asigurărilor RCA şi de reducerea activi­tăţii pe segmentul riscurilor financiare“, spun reprezentanţii asigurătorului.
 
Vânzările de poliţe RCA s-au redus aproape la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns la 45 milioane de lei. Asigurările RCA au ajuns astfel la numai 14% din afacerile Groupama faţă de 26% la jumătatea anului trecut.
 
Poliţele care oferă acoperire împotriva riscurilor financiare s-au diluat cu mai bine de două treimi, dar ponderea lor în portofoliul francezilor era totuşi redusă. După prima parte a anului asigurările împotriva riscurilor financiare cumulau 4,3 mil. lei şi deţineau mai puţin de 2% din subscrieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO