Bănci și Asigurări

Francul elveţian, dolarul şi aurul au ajuns la noi recorduri la Bucureşti: Cursul valutar s-a apropiat iar de pragul de 4,77 lei/euro

Francul elveţian, dolarul şi aurul au ajuns la noi...

Autor: Mediafax

17.02.2020, 00:00 208

Francul elveţian, dolarul şi aurul au atins vineri noi niveluri record în raport cu leul. Cursul leu/dolar american a urcat la 4,4 lei/dolar, de la 4,3 lei/dolar acum două săptămâni. Aurul a atins al cincilea maxim din acest an. 

Dacă ai investiţii în dolari sau aur, valoarea lor e tot mai mare. Însă dacă ai credit în franci elveţieni vei plăti o rată mai mare.

Aurul şi dolarul au atins noi vârfuri în raport cu leul. Un dolar se vindea vineri cu 4,4 lei, după o creştere de 0,48% faţă de nivelul de joi, în timp ce gramul de aur a ajuns la aproape 223 de lei. Preţul metalului galben a atins astfel al cincilea vârf din acest an. Ultima valoare record pentru aur a fost de 221 de lei.

Totodată, dolarul american a câştigat peste 2% în doar două săptămâni, cursul urcând de la 4,3  la 4,4 lei/dolar. Şi în raport cu euro moneda naţională s-a depreciat, cursul urcând vineri la 4,7694 lei/euro. Leul a avut vineri o zi proastă şi în raport cu francul elveţian. Moneda elveţiană a atins nivelul de 4,48 lei/franc, un nivel apropiat de vârful istoric din ianuarie 2015.

În România, aproximativ 20.000 de persoane mai au credite în franci elveţieni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO