Bănci și Asigurări

Fuziunea dintre Banca Carpatica şi Patria Bank se prelungeşte

Fuziunea dintre Banca Carpatica şi Patria Bank se...

Autor: Cristina Bellu

13.03.2017, 00:04 724
Implementarea procesului de fu­ziune dintre Banca Car­pa­tica şi Patria Bank (fosta Nextebank), care a primit aprobarea prealabilă a BNR pe 29 no­iem­brie 2016, se pre­lun­geşte ca urmare a deciziei instanţelor Curţii de Apel Bucureşti, a anunţat Banca Carpatica.

„La nivelul Curţii de Apel Bucu­reşti, dosarul privind fuziunea celor do­uă bănci a fost respins pe cale de ex­cep­ţie fără a se analiza argumentele care mo­tivau apelul, din cauza unor ches­tiuni procedurale, în cadrul cărora băn­cile au încercat să optimizeze termenele in­stanţelor pentru obţinerea cât mai ra­pi­dă a aprobării legale a fuziunii“, spune Banca Carpatica care este listată la Bursa Bucureşti având o valoare de piaţă de 236 mil. lei.

Argumentele care susţin apelul celor două bănci implicate în fuziune ur­mează a fi analizate într-o etapă viitoare de către instanţa competentă.

„Băncile vor continua etapele pro­ce­dural legale pentru a finaliza această ulti­mă etapă şi de a implementa fuziu­nea cât mai curând“, spune Daniela Ilies­cu, membru în Consiliul de Admi­nis­traţie al Băncii Carpatica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO