Bănci și Asigurări

Fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank devine efectivă cu data de 1 Mai 2017

Fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria...

Autor: Dan Straut

01.05.2017, 12:10 11561

Implementarea efectivă a fuziunii presupune o serie de procese complexe care se desfăşoară între 28 aprilie şi 2 mai 2017, procese ce vor determina întreruperi temporare în furnizarea anumitor servicii.

Astfel, „ATM-urile localizate în cadrul sucursalelor celor două bănci nu vor fi afectate de procesul de integrare, orice schimbare intervenită fiind comunicată clienţilor în timp real pe site-ul dedicat fuziunii: www.fuziune.patriabank.ro. Odată cu implementarea efectivă a fuziunii în data de 1 mai 2017, intră în vigoare noile Condiţii Generale Bancare aplicabile tuturor clienţilor băncilor fuzionate”, se arată într-un comunicat al celor două instituţii de credit.

Cele două bănci recomandă tuturor clienţilor să se asigure că au intrat în posesia noului card, că au retras numerar suficient pentru a le servi nevoilor care pot apărea în perioada întreruperii temporare a funcţionării cadurilor, precum şi că şi-au informat angajatorul, în cazul persoanelor fizice, şi partenerii, în cazul persoanelor juridice, asupra noilor conturi IBAN valabile de la data fuziunii.

Pe site-ul dedicat, precum şi pe site-ul www.patriabank.ro, informaţiile se actualizează în timp real, clienţii putând consulta toate detaliile şi calendarul principalelor momente premergătoare fuziunii.

De asemenea, „programul Departamentului Relaţii Clienţi este extins în perioada 25.04-15.05.2017 (de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-20.00), inclusiv în zilele premergătoare fuziunii, în week-end şi luni, respectiv în perioada 29.04-01.05.2017 (în intervalul orar 9.00-17.00) astfel încât clienţii să poată intra în legătură cu banca pentru orice detalii suplimentare la numărul de telefon: 0800 410 310 (004 0372271403 – număr internaţional) sau prin e-mail la info@patriabank.ro. Mai mult, întrucât este estimată o creştere a numărului de apeluri şi a timpului de aşteptare pentru a intra în legătură cu reprezentanţii Departamentului Relaţii Clienţi, chiar şi cu suplimentarea numărului agenţilor, clienţii pot trimite un SMS la 1829 cu textul FUZIUNE şi vor fi contactaţi în scurt timp”, se mai arată în comunicat.

Patria Bank şi Banca Comercială Carpatica vor deveni o singură instituţie bancară, care va continua să fie listată la Bursă şi va purta numele de Patria Bank; noua bancă va fi prezentă în 73 de oraşe la nivel naţional, prin 111 sucursale, are peste 240.000 de clienţi şi 3,816 miliarde de lei în active.

În primăvara anului 2016, Patria Bank a devenit acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), cu o deţinere de peste 64% din acţiunile BCC, aceasta din urmă devenind membră a Grupului Patria Bank care are ca acţionar majoritar fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF). În urma fuziunii, noua bancă se va concentra pe segmentul de retail. Acţiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie 2016 aprobarea prealabilă din partea Băncii Naţionale a României, ceea ce a permis demararea formalităţilor finale de înregistrare a noii bănci, aprobare survenită în data de 21 aprilie 2017 (prin hotărârea Curţii de Apel Bucureşti) şi derularea operaţiunilor necesare pentru integrarea efectivă.

Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF) este un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO