Bănci și Asigurări

Gabriela Hârţescu este noua şefă a Institutului Bancar Român

Gabriela Hârţescu este noua şefă a Institutului...

Autor: Claudia Medrega

10.04.2013, 19:19 1561

Gabriela Hârţescu, 45 de ani, a fost numită director general al Institutului Bancar Român (IBR), ocupând poziţia rămasă vacantă din toamna anului trecut, după demisia lui Petru Rareş.

Hârţescu a mai lucrat la IBR în perioada 1996-ianuarie 2008, unde a ocupat mai multe poziţii. Printre altele, Hărţescu a fost referent de specialitate, trainer, şef Serviciu Programe de Învăţământ la Distanţă sau lector universitar la Facultatea de Management Financiar şi şcoala de Studii Academice Post-universitare.

În ultimii ani, Hârţescu a fost director pentru România al Intercollege IBS, instituţia parteneră a City University of Seattle (CU) pe piaţa locală.

La începutul carierei a fost economist timp de trei ani în cadrul departamentului de export-import al producătorului de anvelope Danubiana Bucureşti, controlat de omul de afaceri Gelu Tofan. Are  un doctorat în Economie, specializarea Finanţe.

Institutul Bancar Român a fost înfiinţat în urmă cu mai bine de 20 de ani de către Banca Naţională şi Asociaţia Română a Băncilor şi oferă servicii de training pentru angajaţii din sectorul de servicii financiare. IBR a avut în cadrul programelor de pregătire peste 62.000 de cursanţi.  BNR deţine 70% din acţiunile IBR, iar restul de 30% este controlat de ARB.

Din 2005 şi până în noiembrie 2012 conducerea Institutului Bancar Român a fost asigurată de Petru Rareş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO