Bănci și Asigurări

Gabriela Nistor, BT: Vedem creşteri semnificative atât pe partea de credite imobiliare, cât şi pe credite de consum

Gabriela Nistor: Creditele în lei reprezintă 94% din total creditelor acordate în primele nouă luni

Gabriela Nistor: Creditele în lei reprezintă 94% din total creditelor acordate în primele nouă luni

Autor: Liviu Popescu

23.11.2015, 00:06 705
Banca Transilvania, al treilea jucător din sistem în funcţie de active, are în structura creditării de retail o pondere de 75% împrumuturi acordate în lei, în timp ce creditele în valută au o pondere de doar 25%. Proporţia s-a modificat în acest an având în vederea preluarea de la Volksbank România a portofoliului de credite în franci elveţieni, dar şi în lei, spune Gabriela Nistor, directorul general adjunct pe segmentul retail al Băncii Transilvania.    
 
„Ca bancă românească, dintotdeauna am încurajat creditarea în lei, mai ales că este moneda în care cei mai mulţi dintre cli­enţi primesc veniturile. Dacă în primele no­uă luni ale anului trecut ponderea credi­telor în lei a fost de peste 94%, în primele nouă luni ale acestui an a crescut la peste 98%. Sunt însă clienţi care încasează venituri în euro sau dolari sau indexate la aceste valute, iar pentru aceştia poate fi mai potrivit un cre­dit în moneda respectivă“, a declarat pen­tru ZF Gabriela Nistor.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO