Bănci și Asigurări

Garanti Bank a finanţat cu 8,3 milioane euro proiectul Ramada Plaza din Craiova, fostul hotel Jiul

Garanti Bank a finanţat cu 8,3 milioane euro proiectul...

Autor: Raluca Ghinea

25.11.2015, 11:30 991

Lucrările au început în 2013, iar în urmă investiţiilor hotelul a fost reclasificat de la trei la patru stele plus. Plaza reprezintă segmentul superior al brandului Ramada. Din vechiul hotel Jiul a fost păstrată doar structura, în timp ce restul a fost reconstruit pentru a se conformă standardelor brandului Ramada.

Complexul Ramada Plaza din Craiova este format din trei clădiri cu o suprafaţă totală de 16.000 metri pătraţi şi include 162 unitati de cazare, o sală de conferinţe cu o capacitate de 500 persoane, o sală de consiliu, două săli de şedinţă, 2 restaurante, bar, piscină acoperită, saună uscată şi umedă, masaj şi fitness.

Modernizarea hotelului, deţinut de fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu, pentru a fi deschis sub brandul Ramada Plaza, a costat 14 milioane de euro.

Hotelul vizează afaceri de 2,5 milioane de euro anul următor, la o rată de ocupare medie de 50%, în principal pe segmentul business, care va genera aproximativ 90% din activitate, în timp ce sectorul leisure va aduce în primul an doar 10%.

Familia Berceanu deţine un pachet de 86% din acţiunile societăţii Jiul SA, care deţine hotelul, restul titlurilor fiind în posesia Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi a peste 500 de mici acţionari. Hotelul a fost privatizat în anii '90 prin procedura MEBO, care presupune vânzarea către salariaţi.

Reţeaua Ramada, reprezentată în România de compania de consultanţă şi management hotelier Trend Hospitality, este cel mai mare lanţ internaţional de pe piaţa locală, cu 12 unităţi existente şi alte trei în curs de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO