Bănci și Asigurări

Garanti Bank a trecut pe profit în prima jumătate a anului cu un rezultat pozitiv de 78,1 mil. lei

Garanti Bank a trecut pe profit în prima jumătate a...

Autor: Anelis Baciu

02.08.2017, 00:05 381

♦ Divizia de credite de consum a raportat un profit de 10,5 milioane de lei, în timp ce rezultatul companiei de leasing financiar a însumat 7,3 milioane de lei.

Garanti Bank, sucursala locală a grupului turc cu acelaşi nume, a înregistrat un profit net de 78,1 milioane de lei în primul semestru al acestui an, faţă de o pierdere de 23,7 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatul financiar bun al Garanti în România este datorat unei activităţi de creditare mai dinamice. Stocul de credite acordate de bancă a urcat cu 7,1% în perioada ianuarie-iunie a acestui an, până la 6,96 miliarde de lei. Creşterea creditării înseamnă venituri mai mari din dobânzi şi comisioane. O creştere mult mai amplă, de 18,5%, a fost înregistrată însă pe segmentul depozitelor atrase de la populaţie şi companii. La finalul lunii iunie depozitele totale constituite la Garanti Bank cumulau 6,84 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO