Bănci și Asigurări

GE Money si Garanti lanseaza o noua banca

01.11.2009, 23:13 101

Americanii de la GE Money si turcii de la Dogus Group isicontinua planul de infiintare a unei banci pe piata locala, dupa cein luna august au primit licenta operationala de la Banca Nationalaa Romaniei.
GE Money detine pe piata locala trei companii de serviciifinanciare - Domenia Credit, Motoractive Leasing si Ralfi - incolaborare cu Dogus, cele doua grupuri fiind prezente si inactionariatul Garanti Bank.
"Lansarea unei banci in Romania face parte din strategia pe termenlung a actionarilor nostri. Este un vot de incredere in sistemulbancar romanesc si o dovada ca actionarii nostri sunt hotarati saramana pe aceasta piata si sa isi creasca in mod sanatos afacerilein aceste vremuri tulburi. Avem un mandat clar din parteaactionarilor nostri de a merge mai departe cu planurile deinfiintare a unei banci universale in Romania", a declarat RonMalak, directorul executiv al GE Money Romania.
GE Garanti Bank SA a fost inregistrata la Registrul Comertului iniunie, avand un capital social de aproape 40 de milioane de lei(9,3 milioane de euro la cursul actual), controlat de Dogus GE B.V.din Olanda (99,9%) si General Electric Capital Corporation din SUA(0,1% din titluri).
"Am inceput deja sa exploatam oportunitatile de colaborarecomerciala dintre GE Money si GarantiBank. Suntem increzatori capunand impreuna pe de o parte capabilitatile tehnologice, sistemulde online banking si platforma de card de credit ale GarantiBank,si pe de alta parte eficienta fortei de vanzari si potentialulbrandului GE, piata bancara locala va castiga un jucator puternic",spune Malak.
Americanii de la GE sunt prezenti de trei ani de piata locala aserviciilor financiare. La sfarsitul lui 2006 GE a preluat Domenia,Motoractive si Ralfi in cadrul unei tranzactii de 140 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO