Bănci și Asigurări

Generali se clatină pe bursă după demisia şefului Mario Greco

Generali se clatină pe bursă după demisia şefului...

Autor: Anelis Baciu

28.01.2016, 00:00 700

Acţiunile Generali Assicurazioni, unul dintre cei mari asigurători europeni care deţine o divizie şi pe piaţa locală, au ajuns la cel mai scăzut nivel din iulie 2013 după ce directorul general Mario Greco a anunţat că părăseşte compania italiană, potrivit Bloomberg. Greco care a condus Generali din august 2012 va prelua şefia Zurich Insurance, companie de la care a fost recrutat de italieni.

Acţiunile Generali au scăzut ieri cu 2,3%, la 13,8 euro la Bursa din Milano, asigurătorul fiind evaluat la 21,6 miliarde de euro. Valoarea acţiunilor Generali a scăzut cu 18% de la începutul anului.

Mario Greco, 56 de ani, a demisionat din funcţia de director general al Generali motivând că nu a reuşit să ajungă după lungi discuţii la un acord cu acţionarii privind rolul său. Greco, care s-a aflat în septembrie anul trecut într-o vizită discretă în România, avea un salariu anual de circa 4 milioane de euro.

Generali este unul dintre cei mai importanţi asigurători din piaţa locală, o bună parte din afacerile companiei fiind concentrate pe segmentul corporate. În primele nouă luni ale anului trecut Generali a raportat afaceri de 352 milioane de lei (80 mil. euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO