Georg Kovacs, EOS: Sunt cel puţin 3-4 licitaţii în piaţă pentru pentru vânzarea de creanţe neperformante, inclusiv bancare

12 oct 2017 Autor: Anelis Baciu

Ultimul trimestru din an este cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al pieţei de colectare de creanţe, iar în prezent în piaţă se derulează licitaţii pentru cel puţin 3-4 portofolii de creanţe, inlcusiv bancare, a declarat Georg Kovacs, directorul general al recupe­ratorului de orgine germană EOS. Compania administrează la nivel local un portofoliu de peste un mld. euro, iar până la finalul anului se aşteaptă să ajungă la 1,2 mld. euro.

„Din ce ştim noi în piaţă sunt 3-4 licitaţii în prezent atât pentru creanţe bancare, cât şi non-bancare. Vorbim atât de portofo­lii garantate, cât şi negarantate“, a precizat Kovacs. Potri­vit acestuia, EOS va parti­cipa la licitaţiile din acest an singur şi nu în parteneriat cu un alt investitor.

Şeful EOS spune că în prezent recuperatorii lucrează pe creditele neperformante acor­date în perioada de dinaintea crizei, iar strict pe aceste portofolii mai este de lucru circa un an.

EOS a cumpărat anul trecut împreună cu fondul norvegian de investiţii B2 Holding un pachet de NPL-uri ipotecare în valoare de 370 mil. euro de la BCR, aceasta fiind cea mai importantă tranzacţie din 2016 având în vedere tipul creditului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Georg Kovacs
, EOS
, licitaţii
, creanţe
, creante bancare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide