Bănci și Asigurări

George Călinescu a fost confirmat ca director financiar al Băncii Transilvania

George Călinescu a fost confirmat ca director financiar...
02.09.2013, 19:58 1833

Banca Transilvania (TLV), a treia bancă de pe piaţa locală, a anunţat oficial numirea lui George Călinescu în funcţia de director financiar executiv (CFO). El îşi va începe mandatul după obţinerea aprobărilor şi autorizărilor necesare, potrivit unui anunţ transmis bursei.

Ziarul Financiar a scris în urmă cu o săptămână despre numirea lui Călinescu, fost vicepreşedinte şi CFO al RBS Bank, în funcţia de director financiar al Băncii Transilvania.

Aceasta este a doua numire importantă la vârful băncii după cea a lui Omer Tetik în funcţia de director general (CEO). Tetik, 40 de ani, şi Călinescu, 38 de ani, vor alcătui una dintre cele mai tinere echipe executive din sistemul bancar românesc.

Banca Transilvania a obţinut în primul semestru un profit net de 180,2 mil. lei, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Banca este listată la bursă, unde are o capitalizare de 3,19 mld. lei (722 mil. euro).

Principalii acţionari ai băncii sunt BERD, cu 14,6% din acţiuni, Bank of Cyprus, SIF-urile şi Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO