Bănci și Asigurări

Gigantul elveţian din industria bancară UBS este salvat de oamenii bogaţi din Asia cu 20 mld. dolari

Gigantul elveţian din industria bancară UBS este salvat...

Autor: Alex Ciutacu

26.04.2019, 00:00 150

Oamenii bogaţi din Asia au salvat grupul bancar UBS Group în primul trimestru al acestui an după ce CEO-ul Sergio Ermotti a speriat investitorii cu avertismente referitoare la condiţiile problematice din piaţă, ceea ce a afectat veniturile băncii elveţiene, potrivit Bloomberg. 

Astfel, clienţii din regiunea Asia-Pacific au adus aproape trei sferturi din capitalul nou pe care banca elveţiană l-a atras în primele trei luni ale anului, de 22,3 mld. dolari, grupul având nevoie de capital nou din cauza clienţilor care şi-au retras banii în T4/2018.

Intrările de capital şi un profit uşor peste aşteptări au salvat ceea ce se putea dovedi un trimestru dezastruos pentru grupul elveţian, pe fondul evoluţiei slabe a băncii de investiţii.

Ermotti a anunţat condiţii de piaţă mai bune faţă de luna martie, când a descris primul trimestru drept unul dintre cele mai proaste din istorie, forţând banca să-şi reducă cheltuielile cu 300 mil. dolari. Veniturile nete ale băncii s-au ridicat la 1,14 mld. dolari în T1, în scădere cu 27%, în timp ce profitul înainte de taxe s-a ridicat la 1,55 mld. dolari, în scădere cu 26%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO