Bănci și Asigurări

Giovani Luca Soma a primit avizul BNR pentru postul de membru în CA-ul BRD

Giovani Luca Soma a primit avizul BNR pentru postul de...

Autor: Ioana Tudor

29.10.2014, 10:57 497

Giovani Luca Soma a preluat funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al BRD - Groupe Societe Generale (BRD), după ce a primit aprobarea Băncii Naţionale a României (BNR).

"Începând cu data de 24 octombrie 2014, ca urmare a primirii aprobării Băncii Naţionale a României, domnul Giovani Luca Soma a preluat funcţia de administrator al BRD - Groupe Societe Generale", se arată într-un comunicat transmis de BRD bursei de la Bucureşti.

În luna aprilie, acţionarii BRD au aprobat desemnarea lui Soma şi a economistului Aurelian Dochia ca administratori. Numirea celor doi în Consiliul de Administraţie a fost condiţionată de aprobarea acestora de către BNR.

Dochia a preluat funcţia de membru în CA-ul BRD în luna august.

Giovanni Luca Soma şi-a început cariera în cadrul grupului Societe Generale în 2002 ca director regional şi ulterior a ocupat funcţiile de director general adjunct al ALD Automotive Group şi director general al ALD International. În 2010, a fost numit director al Diviziei Societe Generale Credite de consum, leasing operaţional şi gestionare a flotei auto, iar în prezent este director regional pentru Europa, Divizia Internaţionlă Bănci şi Servicii Financiare, potrivit CV-ului publicat pe site-ul BRD.

După aprobarea lui Soma, board-ul BRD este compus din 11 membri şi este condus de Philippe Charles Lhotte (director general). Ceilalţi membri sunt Petre Bunescu, Aurelian Dochia, Jean-Luc André Joseph, Didier Alix, Bernardo Sanchez Incera, Jean-Louis Mattei, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu şi Ioan Cuzman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO