Bănci și Asigurări

Gothaer: Femeile cumpără asigurări de călătorie şi răspunderi, în timp ce bărbaţii încheie poliţe Casco şi de locuinţe

Gothaer: Femeile cumpără asigurări de călătorie şi...

Autor: Anelis Baciu

26.03.2018, 00:06 207

♦ Bărbaţii încheie cele mai multe poliţe online şi optează pentru plata în rate ♦ Femeile acordă o importanţă mult mai mare răspunderii profesionale.

Segmentarea portofoliul companiei de asigurări Gothaer în funcţie de genul clienţilor a scos la iveală că femeile sunt interesate şi cumpără în principal asigurări medicale pentru călătorii în străinătate şi răspunderi profesionale, în timp ce bărbaţilor le revine sarcina achiziţionării poliţelor auto şi ale celor pentru locuinţă.

„Uitându-ne la interesele doamnelor legate de sfera asigurărilor, vedem cum ele sunt cele care au grijă ca vacanţele familiei să fie lipsite de griji, pentru că 72% dintre poliţele achiziţionate de clientele companiei noastre sunt asigurări medicale pentru călătorii în străinătate. Nu neglijează însă nici siguranţa căminului lor, 23% dintre ele cumpărând asigurări pentru locuinţă - 13% PAD, poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale, şi 10% asigurarea facultativă a locuinţei”, au transmis reprezentanţii Gothaer.

Deşi femeile se interesează de asigurarea locuinţei, aceasta aflându-se pe lista de priorităţi în materie de asigurări, de cele mai multe ori acest tip de poliţă este încheiată de bărbăţi. Potrivit datelor de la nivelul portofoliului Gothaer, bărbaţii au încheiat cu 29% mai multe poliţe facultative de locuinţă şi cu 23% mai multe poliţe PAD decât femeile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO