ZF 24

Grawe a primit licenţa pentru a intra pe piaţa zbuciumată a asigurărilor auto obligatorii

Grawe a primit licenţa pentru a intra pe piaţa...

Autor: Anelis Baciu

31.08.2016, 15:28 423

Grawe România, parte a asigurătorului austriac cu acelaşi nume, a primit autorizarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru vânzarea de poliţe auto obligatorii (RCA) şi facultative (Casco).

Grawe îşi face astfel intrarea pe nişa asigurilor RCA într-un moment în care piaţa este frâmântată de neînţelegeri privind preţul între asigurători şi clienţii din rândul transportatorilor.

Austriecii au înaintat cererea pentru eliberarea licenţei RCA la finalul anului trecut.

Grawe are 135.000 de clienţi pe piaţa locală, iar cea mai mare parte a businessului vine din vânzarea poliţelor de viaţă. Pe de altă parte, asigurările property reprezintă circa 15% din portofoliul total al Grawe.

Primele subscrise de Grawe anul trecut au scăzut cu 4%, până la la 47 milioane de lei (peste 10 mil. euro) în 2015. Grawre a înregistrat anul trecut un profit de aproape 4 milioane de lei (sub un milion de euro), de patru ori mai mare faţă de anul precedent. Pe lângă asigurări de viaţă, Grawe vinde în România şi asigurări property.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO