Bănci și Asigurări

Grecii de la ATE Bank aduc 20 mil. euro să consolideze capitalul băncii locale

Grecii de la ATE Bank aduc 20 mil. euro să consolideze capitalul băncii locale

Autor: Voican Razvan

16.08.2011, 17:13 301

Grupul elen ATE Bank (banca agricolă a Greciei - controlată de stat) se pregăteşte să facă o injecţie de capital de 84,47 mil. lei (20 mil. euro) la filiala sa locală ATE Bank România. Consiliul de Administraţie al băncii a convocat o AGA extraordinară care să aprobe decizia de majorare a capitalului social până la suma de 220,94 mil. lei (52,3 mil. euro).

Grecii deţin 74,12% din acţiuni, în timp ce IFC are o participaţie de 15%, restul fiind în posesia UCECOM şi al unor persoane fizice şi juridice.

"Decizia de majorare a capitalului social al ATE Bank România reflectă susţinerea dezvoltării activităţii băncii şi menţinerea solidităţii instituţiei noastre în piaţa bancară", a declarat Sotirios Skandamis, preşedintele ATE Bank România.

Grecii aduc bani în România cu toate că au anunţat că vor să vândă banca locală până cel târziu în 2012, în cadrul planului de restructurare aprobat în primăvară de Comisia Europeană.

De la începutul crizei, BNR le-a solicitat băncilor străine care înregistrau deteriorări ale indicatorilor de solvabilitate să vină cu capital suplimentar, cele mai mari injecţii fiind făcute de băncile cu capital elen.

Bursa de la Bucureşti a scăzut marţi cu 0,37%, într-o piaţă în care puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare nu au reacţionat la datele privind evoluţia PIB-ului în România, însă au fost influenţaţi de reintrarea burselor externe în teritoriu negativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO