Bănci și Asigurări

Grecii de la Eurobank care deţin Bancpost, minus 78% în T1 la profit

Grecii de la Eurobank care deţin Bancpost, minus 78% în...

Autor: Claudia Medrega

22.05.2017, 00:07 877

Grupul grec Eurobank, care deţine în România instituţia de credit Bancpost, o divizie de leasing şi una de real estate, a raportat pentru primul trimestru (T1) un profit net de 1,3 mil. euro, în scădere cu 78,3% comparativ cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de banca-mamă de la Atena.

În primul trimestru din 2016, câştigul net obţinut de Eurobank în România a fost de 6 mil. euro.

Soldul creditelor nete ale Eurobank în România a înregistrat în T1 o scădere de circa 4,7%, la 1,68 mld. euro. În timp ce stocul finanţărilor a scăzut în T1 2017, volumul depozitelor a urcat uşor. Astfel, Eurobank înregistra la finele lunii martie resurse atrase de la clienţii de pe piaţa locală în valoare de peste 1,85 mld. euro, conform datelor băncii-mamă.

Veniturile operaţionale obţinute de Eurobank în România au ajuns la 33,7 milioane de euro, iar  chel­tu­ielile operaţionale au fost de 23 milioane de euro, ambele fiind în scădere.

Eurobank controlează în România active de 2,77 mld. euro, în scădere de la 2,98 mld. euro în T1 2016.

Bancpost, cea mai importantă entitate din portofoliul local al grecilor, se plasa în 2015 pe locul nouă în sistemul bancar local.

Eurobank este presată de creditorii internaţionali ai Greciei să vândă băncile deţinute în afara Greciei. De la începutul anului grupul grec Eurobank a început să caute investitori pentru Bancpost. Opt investitori şi-au manifestat intenţia de a cumpăra subsidiara locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO