Bănci și Asigurări

Grecii de la Marfin fac rebranding la filialele locale

16.06.2008, 18:51 163

Egnatia Bank si compania de leasing Egnatia Leasing, filialele locale ale grupului financiar elen Marfin, vor prelua identitatea actionarului lor.
BNR a aprobat la jumatatea lunii trecute schimbarea denumirii Egnatia Bank in Marfin Bank Romania.
"Vom finaliza inlocuirea signalisticii pana la inceputul lunii iulie", a explicat Stylianos Sofianos, presedinte si director general al Marfin Bank Romania. El nu a precizat insa investitiile totale pe care le presupune procesul de rebranding. Pe langa schimbarea identitatii vizuale, grecii pregatesc si o campanie mediatica pentru promovarea noii identitati.
In prezent, banca opereaza o retea de 24 de unitati teritoriale, prin intermediul carora isi distribuie produsele si compania de leasing.
Marfin Investment Group (MIG), bratul de investitii financiare al bancii cipriote Marfin Popular Bank, a fuzionat anul trecut cu Egnatia Bank si Laiki, creand astfel unul dintre cele mai mari grupuri financiare de pe pietele financiare din Grecia si Cipru.
Ulterior, cele doua banci au preluat denumirea Marfin. Pe piata din Grecia Egnatia nu a renuntat la brandul sau, banca preluand numele de Marfin-Egnatia.
La jumatatea anului trecut grupul MIG, care este o entitate de nationalitate elena, a facut o majorare de capital de 5,19 miliarde de euro, pentru a-si finanta dezvoltarea. In urma acestei operatiuni, investitorii greci au ajuns sa detina 49% din actiunile grupului, in timp ce participatia Marfin Popular Bank a coborat la 8%. In actionariatul grupului participa si fondul de investitii arab Dubai Financial LLC, cu 9% din capital.
Marfin nu este singurul grup elen care trece printr-un proces de rebranding pe plan local. Si NBG, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Grecia, pregateste o miscare similara pe piata locala, unde opereaza Banca Romaneasca, societatea de leasing Eurial, un asigurator - Garanta Asigurari si o societate de servicii financiare - Eteba. Desi numele nu a fost comunicat oficial, cel mai probabil grecii vor alege sa aduca toate subsidiarele sub brandul propriu - NBG. Procesul este coordonat de la Atena, iar potrivit planurilor initiale ar fi trebuit sa inceapa din aceasta vara.
Anul trecut BCR, care a fost preluata in 2006 de austriecii de la Erste si Romexterra, filiala locala a MKB Bank din Ungaria au mai trecut prin procese de schimbare a brandului. Si turcii de la Finansbank si-au schimbat denumirea in Credit Europe Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO