Grecii de la Piraeus şi-au dublat profitul la nouă luni. Creditarea a crescut cu 9%

26 nov 2014 Autor: Ciprian Botea

Cătălin Pârvu: Rezultatul a fost susţinut de scăderea de aproape 2,5 puncte procentuale a portofoliului de credite neperformante, de reducerea nevoii de provizionare, precum şi de creşterea volumului de credite acordate segmentelor corporate şi întreprinderi mici şi mijlocii

Piraeus Bank, o bancă de talie medie deţinută de grupul elen cu acelaşi nume, a raportat un profit brut de 6,8 mil. euro în primele nouă luni, cu aproape 90% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul din trimestrul al treilea a fost de 0,4 mil. euro, mai mic faţă de media trimestrială din prima jumătate a anului, cel mai probabil pe fondul procesului de curăţare a bilanţului de credite neperformante.
 
„Rezultatul a fost susţinut de scăderea de aproape 2,5 puncte procentuale a portofoliului de credite neperformante, de reducerea nevoii de provizionare, precum şi de creşterea volumului de credite acordate segmentelor corporate şi întreprinderi mici şi mijlocii“, a declarat Cătălin Pârvu, directorul general al Piraeus Bank.
 
Stocul creditelor acordate de bancă a crescut cu 9% comparativ cu nivelul de la finalul lunii septembrie 2013 şi a ajuns la 1,5 mld. euro. Banca nu a publicat şi structura pe sectoare de activitate a soldului de credite. Cătălin Pârvu declara în septembrie pentru ZF că banca a înregistrat anul acesta creşteri de 30-40% ale vânzărilor de credite de consum.
 
Banca avea active de peste 2 miliarde la finalul lunii septembrie, în creştere cu 14% faţă de anul trecut. Piraeus are o cotă de piaţă de peste 2,5% în funcţie de activele deţinute şi se află pe locul 11 în sistemul bancar. Banca a preluat anul trecut o parte din activele fostei filiale locale a ATE Bank, a cărei licenţă a fost preluată ulterior de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.11.2014

 
Cuvinte cheie:
crestere
, piraeus
, creditare
, banca
, credite neperformante
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide