Bănci și Asigurări

Grecii îşi retrag banii din bănci din cauza impasului discuţiilor ţării cu creditorii

Grecii îşi retrag banii din bănci din cauza impasului...

Autor: Catalina Apostoiu

20.02.2017, 00:00 790

Grecii şi-au retras masiv bani din conturile bancare în ultimele săptămâni pe fondul nesiguranţei în creştere legate de capacitatea Atenei de a încheia un acord cu creditorii ţării cu privire la condiţiile actualului program de bailout, relatează Deutsche Welle. 

Cetăţenii greci au retras aproape 3 miliarde de euro de la începutul anilor, potrivit datelor Uniunii Băncilor din Grecia. Blogul de ştiri în limbă engleză Keeptalkinggreece a scris despre un nou val de retrageri masive din bănci limitat numai de controalele de capital aflate în vigoare.

Potrivit acestuia, amânările intervenite în discuţiile dintre Grecia şi creditorii săi au readus la lumină spectrul Grexitului. Website-ul arată că 2,5 miliarde de euro au fost retraşi din conturi bancare numai în ultimele 45 de zile, iar aceasta în pofida controalelor de capital care permit grecilor să retragă maximum 1.800 euro pe lună. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO