Bănci și Asigurări

Groupama a făcut din asigurări de viaţă un profit dublu faţă de cel din asigurări generale

Groupama a făcut din asigurări de viaţă un profit...

Autor: Anelis Baciu

06.07.2016, 00:06 555
Groupama, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, a obţinut anul trecut un profit de 6,1 mil. lei (1,4 mil. euro) din vânzarea de asigurări de viaţă, aproape dublu faţă de rezultatul înregistrat pe segmentul asigurărilor generale, potrivit raportului anual al companiei. Afacerile cu asigurări de viaţă ale Groupama au reuşit să genereze mai mult profit în 2015, deşi primele brute subscrise au cumulat numai 46 mil. lei (10 mil. euro), adică circa 5% din primele totale.

Profitul total al Groupama s-a situat la 16,5 mil. lei anul trecut, fiind de patru ori mai mare decât rezultatul din 2014.

Pe asigurări generale, asigurătorul francez şi-a îmbunătăţit considerabil rezultatul financiar, în condiţiile în care a trecut de la pierdere la profit. În 2014 asigurările generale au generat o pierdere de 14,7 mil. lei, în timp ce anul trecut profitul a fost de 3,2 mil. lei.

Groupama a vândut anul trecut asigurări în valoare de 804 mil. lei, în creştere cu 13% faţă de 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO