Bănci și Asigurări

Grupul Allianz revine pe primul loc pe piaţa asigurărilor la T1/2018

Grupul Allianz revine pe primul loc pe piaţa...

Autor: Anelis Baciu

10.07.2018, 00:07 693

Allianz-Ţiriac şi-a recâştigat la începutul acestui an poziţia de lider al pieţei locale de asigurări, după un an în care în fruntea clasamentului s-a menţinut City Insurance, cel mai mare jucător din piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA).

Allianz-Ţiriac, companie deţinută de grupul german Allianz şi omul de afaceri Ion Ţiriac, a vândut asigurări generale şi de viaţă în valoare de 348 mil. lei în primele trei luni din acest an, în creştere cu circa 3%. Pe de altă parte, vânzările City Insurance au cumulat 317 mil. lei, fiind în scădere cu circa 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Spre deosebire de Allianz, City Insurance este activă doar în piaţa asigurărilor generale.

Allianz a fost anul trecut cea mai profitabilă companie de asigurări de la nivel local. Grupul german Allianz deţine con­trolul la Allianz-Ţiriac, în timp ce omul de afaceri Ion Ţiriac are o participaţie de 44,5%, pe care o poate vinde oricând.

În ultimii ani, Ţiriac şi-a lichidat participaţiile pe care le deţinea în cadrul companiilor în care era asociat cu investitori străini. În 2015 Ţiriac a vândut 45% din acţiunile UniCredit Bank şi tot în 2015 a ieşit din acţionariatul retailerului Metro, asigurătorul Allianz-Ţiriac fiind singura afacere pe care o mai deţine în parteneriat cu un grup străin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO