Bănci și Asigurări

Grupul Eurobank, care deţine Bancpost, a raportat în România un profit net de 4,7 mil. euro în S1 2017

Bancpost, cea mai importantă entitate din portofoliul local al grecilor, se plasa anul trecut pe locul nouă în sistemul bancar local.

Bancpost, cea mai importantă entitate din portofoliul local al grecilor, se plasa anul trecut pe locul nouă în sistemul bancar local.

Autor: Claudia Medrega

04.09.2017, 00:08 1125

Grupul grec Eurobank, care de­ţine în România instituţia de credit Bancpost, o divizie de leasing şi una de real estate, a raportat pentru primul se­mes­­tru (S1) din 2017 un profit net de 4,7 mil. euro, în scădere cu 9,6% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit da­telor publicate de banca-mamă de la Atena.

În primul trimestru câştigul grupului elen pe piaţa locală a fost de 1,3 mil. euro, pentru ca în al doilea trimestru profitul net să se ma­­joreze de aproape trei ori până la 3,4 mil. euro.

În prima jumătate a anului 2016, Eurobank înregistrase un câştig de circa 5,2 mil. euro în România, iar până la finalul anului trecut profitul net al băncii elene a ajuns la 3,3 mil. euro. Rezultatul financiar a fost influenţat anul trecut şi de provizioanele constituite pentru posibile efecte ale legii dării în plată. 2016 a fost al doilea an consecutiv pe plus pentru grupul Eurobank. Bancpost revenise pe profit în 2015, după ce în 2014 raportase pierdere.

Grupul grec Eurobank a început în acest an să caute investitori pentru Bancpost - unul din activele bancare cele mai valoroase scoase la vânzare de pe piaţa românească - şi mai mulţi investitori şi-au manifestat intenţia de a cumpăra subsidiara locală. Tranzacţia a intrat în linie dreaptă. Fondul de investiţii american Varde, care are în spate 12 mld. dolari, lucrează cu celebra bancă Rothschild în încercarea de a cumpăra Bancpost. Varde se luptă cot la cot cu Banca Transilvania, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa locală, pentru Bancpost. Principalul activ al Bancpost îl reprezintă depozitele populaţiei, având în vedere că are clienţi extrem de fideli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO