​Grupul financiar Raiffeisen International a raportat un profit de 383 milioane de euro în 2015, peste estimările iniţiale

2 feb 2016 Autor: Liviu Popescu

Grupul financiar Raiffeisen International, care are operaţiuni şi în România, a raportat un profit consolidat de 383 milioane de euro în 2015, peste estimările iniţiale, în principal datorită reducerii provizioanelor pentru pierderi la aproximativ1,3 mld. euro, cu 28% sub nivelul din 2014.

Rezultatele sunt preliminare, iar cele auditate, inclusiv cele pentru operaţiunile desfăşurate în România, urmează să fie publicate pe 16 martie.

Raiffeise Bank România a fost în 2014 cea mai profitabilă bancă, pentru al treilea an consecutiv, însă în primul semestru din 2015 a coborât pe locul trei în termeni de profitabilitate.

În primele nouă luni din 2015, Raiffeisen Bank International a raportat un profit pentru operaţiunile desfaşurate în România de 86 mil. euro (echivalentul a 381 mil. lei), în urcare cu 6%, respectiv 5 mil. euro, faţă de aceeaşi periodă de anul trecut.

La finele lunii septembrie cheltuielile nete cu provizioane de risc cumulau 46 mil. euro, în scădere cu aprope un sfert faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

 
Cuvinte cheie:
international
, profit
, raiffeisen
, raportare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide