Bănci și Asigurări

Grupul ungar OTP reacţionează după ce BNR nu a autorizat achiziţia Băncii Româneşti: Analizăm aspectele juridice ale scrisorii BNR. Termenul limită al contestării deciziei BNR: 29 martie

Grupul ungar OTP reacţionează după ce BNR nu a...

Autor: Anelis Baciu

19.03.2018, 14:15 3738

Managementul grupului ungar OTP analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către BNR potrivit căreai supraveghetorul nu a aprobat tranzacţia de preluare a Băncii Româneşti, termenul limită de contestare a deciziei fiind 29 martie 2018.

„OTP Bank informează piaţa de capital că Banca Naţională a României a notificat subsidiara din România a OTP Bank, printr-o scrisoare adresată managementului în data de 14 martie, asupra faptului că nu a aprobat achiziţia de către OTP Bank România S.A a pachetului de acţiuni deţinute de Banca Naţională a Greciei la Banca Românească, în valoare de 99.28% şi a portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG. Managementul analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către autoritatea de supraveghere, termenul limită de contestare a deciziei fiind 29 martie 2018”, au transmis reprezentanţiu OTP.

Pe de altă parte, aceştia au punctat că grupul bancar este în continuare interesat de extinderea organică şi prin achiziţii pe piaţa locală.

„Indiferent de rezultatul final, managementul OTP Bank este în continuare dedicat obiectivului de a-şi întări prezenţa pe piaţa din România, prin creştere organică sau prin noi achiziţii. În acelaşi timp, OTP Bank va continua direcţia strategică de achiziţii dedicată Europei Centrale şi de Est. Complementar capitalului alocat pentru creşterea organică, managementul intenţionează să aloce o parte semnificativă a capitalului extra generat către viitoare achiziţii cu potenţial de valoare adăugată”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO