Bănci și Asigurări

Guvernatorul Băncii Naţionale atacă dur băncile: Au preferat să stea în spatele BNR sub un fel de protecţie

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Autor: Claudia Medrega

07.03.2016, 00:07 2805
Băncile au preferat de fiecare dată să stea în spatele BNR sub un fel de protecţie şi din această cauză s-a întărit şi ideea că noi suntem avocatul lor, a afirmat guvernatorul BNR Mugur Isărescu, continuând să critice pasivitatea Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

„Mă bucur că ultima declaraţie a ARB este că aici s-a pierdut o bătălie mediatică. Nu aveau cum să piardă o bătălie mediatică în care nici nu au intrat. Au preferat de fiecare dată să stea în spatele BNR sub un fel de protecţie a BNR şi din această cauză s-a întărit şi ideea că noi suntem avocatul lor. Noi nu am luat apărarea unei bănci, noi am luat apărarea sistemului. Fără sistem bancar solid, economia de piaţă nu funcţionează“, a declarat Isărescu la Radio România Actualităţi. ARB a recunoscut recent pierderea de către bănci a „bătăliei populisto-mediatice“ privind legea dării în plată.

Liderii celor mai mari bănci din sistem, afiliaţi la ARB şi la Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), s-au adunat abia joi în pre­mieră la aceeaşi masă încercând să combată pe aceeaşi voce legea dării în plată. Legea a fost aprobată în una­nimitate de Senat pentru creditele cu garanţie imobiliară mai mici de 150.000 de euro şi va fi discutată în această săptămână în Camera Depu­taţilor, care va avea ultimul cuvânt de spus în ceea ce priveşte proiectul.

Guvernatorul BNR a continuat să critice legea dării în plată a imobilelor. „Cu sistemul bancar nu putem să ne jucăm. Este esenţial pentru economia românească. Nu putem să ne jucăm cu focul“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO