Bănci și Asigurări

Guvernatorul BNR : De ce se plâng firmele că finanţarea bancară este scumpă? Bancherii dau credite cu dobândă nominală de 3%

Guvernatorul BNR : De ce se plâng firmele că...

Autor: Anelis Baciu

04.07.2017, 10:27 621

Băncile comerciale locale dau credite ieftin în prezent, astfel că justificarea firmelor potrivit cărora finanţarea bancară este scumpă nu este valabilă, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR la ZF Bankers Summit 2017.

„Băncile dau credite ieftine în prezent dacă găsesc firme bancabile. De ce se plâng firmele că creditul e scump? Am văzut în piaţă credite cu dobândă de 3%. 3%, adică marjă de 2% peste Robor. Este foarte puţin. Disponibilitatea băncilor de a da credite este mare”, a spus Isărescu.

Pe de altă parte, guvernatorul a făcut apel la reforme structurale pentru că acestea au capacitatea să treacă în sferă bancabilă tot mai multe firme locale, iar în acest fel să asistăm la o creştere a intermedierii financiare.

„Diminuare intermedierii financiare arată că ceva nu merge bine în economie. Avem nevoie de reforme structurale pentru a ajuta tot mai multe firme să treacă în zona bancabilă”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO