Bănci și Asigurări

Guvernul estimează că băncile cu profit vor cumula câştiguri de maxim două miliarde lei

Guvernul estimează că băncile cu profit vor cumula câştiguri de maxim două miliarde lei

Autor: Alexandra Chelu

21.11.2010, 12:58 16

Guvernul estimează că băncile cu profit vor cumula câştiguri demaxim două miliarde lei în acest an, uşor mai mici decât în 2009,iar veniturile obţinute la buget din impozitul pe profitulinstituţiilor vor însuma numai 320 milioane lei, cu circa 1 miliardde lei sub valoarea din bugetul iniţial, informează Mediafax Business.

Proiectul celei de-a doua rectificări bugetare din acest anprevede că veniturile din impozitul pe profitul băncilor comercialevor fi cu 430 milioane de lei mai mici decât estimarea de la primarectificare bugetară, din luna august.

În luna august, Guvernul anticipa că veniturile din impozitul peprofitul băncilor vor fi cu 522,5 milioane de lei mai mici decâtcele din bugetul iniţial pe 2010, respectiv decât 1,27 miliarde delei.

Per total, Executivul arată în document că veniturile dinimpozitul pe profit sunt cu 770 milioane lei mai mici decâtestimarea din luna august, în principal din cauza efectuluicontracţiei economice, reducerii expunerilor băncilor comerciale şicreşterii volumului creditelor neperformante. Citiţi mai multe pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO