Bănci și Asigurări

Harta asigurărilor: Capitala deţine jumătate din piaţă

Cristian Fugaciu, directorul general al brokerului Marsh

Cristian Fugaciu, directorul general al brokerului Marsh

Autor: Anelis Baciu

22.07.2015, 00:07 994

Jumătate din businessul cu asigurări, echivalentul a patru miliarde de lei, este concentrat în Capitală, în timp ce în fiecare din cel mai bine cotate judeţe (Cluj, Prahova şi Timiş) asigurătorii fac afaceri de doar 200 de milioane de lei, arată datele transmise de Autoritatea de Supra­veghere Financiară (ASF) la solicitarea ZF.

Este pentru prima dată când sunt publicate cifre privind subscrierile pe judeţe, anterior fiind disponibile doar date despre subscrierile pe regiuni.

„Judeţele care atrag investiţii sunt şi judeţele de unde vin cele mai mari subscrieri. În aceste regiuni, afacerile asigurătorilor vin în principal din zona corporate, dar şi din retail pentru că odată ce există investiţii şi oamenii din regiunea respectivă primesc salarii mai mari, îşi pot permite să cumpere şi poliţe de asigurare pentru locuinţă sau maşină“, a explicat Cristian Fugaciu, directorul general al brokerului Marsh.

Cel mai bine poziţionate judeţe în clasament după Bucureşti abia ajung să ia o felie de 3% din piaţă.

La polul opus, cele mai mici vânzări de asigurări au fost înregistrate în judeţele Mehedinţi, Covasna şi Giur­giu. Companiile de asigurări au încasat în fiecare din aceste judeţe prime de doar 30 de milioane de lei anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO